Pobjednik Eurosonga
400

Ni sličan onom u Zagrebu: Pogledajte kako je izgledao doček Neme u njegovoj rodnoj Švicarskoj

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ovogodišnji pobjednik Eurosonga, nebinarna osoba Nemo, vratio se u rodnu Švicarsku, a mediji su pokazali kako je izgledao njegov doček.
Nemo Mettler doletio je na aerodrom u Zurichu gdje ga je dočekalo nekoliko stotina navijača, mašući zastavama i transparentima i skandirajući ime ove 24-godišnje osobe.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Neki navijači mahali su transparentima na kojima je pisalo: "Binarnost postoji" i "Postojimo, inzistiramo, ustrajemo".

Na tiskovnoj konferenciji koja je uslijedila nakon toga, Nemo je najavio da planira provesti neko vrijeme opuštajući se u vrtu.

"Idem leći i pokušati se malo smiriti. Uopće se ne osjećam stvarno", izjavio je.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Podsjećamo, jučer je u susjednoj Hrvatskkoj organiziran i doček za njihovog predstavnika, Baby Lasagnu. Njega je na aerodromu dočekala obitelj i stotine fanova, a potom je u otvorenom autobusu došao na glavni zagrebački trg gdje su ga dočekale hiljade ljudi.

Okupljeni su ga pozdravili pljeskom te su skandirali njegovo ime, a pjevač im se s pozornice iskreno zahvalio. U jednom trenutku emocije su ga ponijele te se rasplakao na bini.

Inače, Nemo je osvojio ukupno 591 bod, dok je drugoplasirani Baby Lasagna osvojio 44 boda manje od njega. Međutim, Baby Lasagna osvojio je najviše glasova publike, ukupno 337 bodova, zbog čega su mnogi pisali kako je hrvatski predstavnik taj koji je trebao pobijediti.