Muzika
1

New Sound vol.3 : Italijanski DJ i producent Sasha Carassi prvi put nastupa u BiH

Klix.ba
Poznati italijanski DJ i producent Sasha Carassi prvi put dolazi u Bosnu i Hercegovinu. On će u okviru događaja New Sound 11. novembra nastupiti u tuzlanskom Mejdanu uz domaće popularne DJ-eve.

New Sound je nastao početkom ove godine i imao je niz uspješnih događaja. Postali su prepoznatljivi po tome što su organizovali prvi festival „Sound of Nature“ na dva stagea (rap i elektronski stage) u junu koji je privukao veliki broj posjetilaca, a potom su u septembru doveli jednog od najboljih producenata današnjice Enrica Sangiuliana iz Italije. Sada dovode popularnog DJ-a koji je vlasnik jednog od top pet techno labela.

Sasha Carassi je započeo svoju karijeru zbog jake strasti prema house glazbi. U ovom trenutku on je jedan od top svjetskih techno DJ-a, poznat po svojim besprijekornim vještinama i snažnoj radnoj etici. Godina 2010. Je bila njegova posebno zbog produkcije sa izdanjima na labelima kao što je legendarni Drumcode, od kada nastupa na velikim partijima. Sarađivao je sa mnogim poznatim techno umjetnicima iz cijelog svijeta, a vrhunac je dosegao kada ga je Danny Tenaglia pitao da svira uz njega u Sashinom rodnom gradu Napoliju, što je odmah ojačalo njegovu karijeru.

Osnivač je Phobiq Recordingsa, label koji je interpretacija njegovog muzičkog ukusa i refleksija zvuka kojeg je usavršio na svojim nastupima. Phobiq je stekao ugled posljednjih nekoliko godina, te je postao jedan od najcjenjenijih techno produkcijskih kuća, zahvaljujući izdanjima izuzetno talentiranih producenata. Sasha je nastupao na najboljim festivalima i klubovima širom svijeta, te je u stanju pokazati svoju stručnost zahvaljujući čvrstoj muzičkoj podlozi i strasti za vinil pločama od kasnih 80-ih. Danas se Sasha može smatrati orijentirom za ljubitelje savremene techno muzike, ali koji ne zaboravlja svoje old -school korijene.

Na ovom eventu nastupati će Damir Hoffman, osnivač Reload eventsa, nastanjen u Novoj Gorici u Sloveniji. Od domaće ekipe nastupati će Black Acid koji je u oktobru ove godine izdao svoj prvi EP na Phobiqu, Incept - osnivač New Sounda i Doaman (Audiorevija).

Broj ulaznica je ograničen, a mogu se nabaviti na dan događaja 11. novembra na biletarnici ispred Mejdana.

Više informacija potražite na Facebook stranici.