Pauza u muzičkoj karijeri
0

Nešad Selman studira i radi u salonu namještaja

Sarajevo-x.com
Pjevač Nešad Selman, nakon pobjede na OBN-ovom takmičenju za muzičke talente i izdavanja prvog albuma "Trag“, nakratko se povukao sa muzičke scene te se posvetio fakultetskim obavezama te stalnom poslu u salonu namještaja "Udobnost“.

Mladi muzičar kaže da je prihvatio posao marketing managera u salonu namještaja na nagovor prijatelja, a ova pozicija mu odgovara jer ne ograničava njegovu kreativnost.

Popularnost koju je stekao u muzičkom svijetu dodatno mu olakšava komunikaciju sa klijentima, ali nerijetko mora objašnjavati 'otkud njega na poslu marketing managera'. Ipak, i pored poslovnih obaveza i studija žurnalistike na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, muzika i dalje ostaje njegova istinska ljubav.

"Sada radim dosta laganijim tempom, snimam pjesmu za pjesmom, za razliku prvog albuma kojeg sam snimio odmah nakon pobjede na takmičenju Music Talents, kada je ta priča bila aktuelna. Sada je sve dosta teže. Teže je naći sponzora, ali i ja imam dosta drugačiji i istančaniji ukus kada je odabir pjesama u pitanju nego što je to bilo na početku karijere“, kazao je Nešad za Sarajevo-x.com.

Iako snima nove pjesme, prioritet ovog mladog pjevača nije izdavanje novog albuma, jer od njega 'nema nikakve finansijske dobiti'.

"Nisam vjerovao ranije kada su mi starije kolege govorile da ulaganjem u album pjevaču se ništa ne vrati. Čudim se svim onim pjevačima koji su poslije rata izdali po nekoliko albuma. Ne namjeravam se baviti muzikom, a da od toga ne mogu živjeti“, kaže Selman, koji trenutno razmišlja o ponudama za nastup na muzičkim festivalima u Srbiji i Hrvatskoj.

Pogledajte njegov posljednji spot za pjesmu "Lako je tebi":