Elvir Laković Laka
0

VIDEO INTERVJU / "Ne plačem, jer uvijek sredim da produžim vizu"

Razgovarao: Jasenko Korjenić
Prvi jula u sarajevskoj “Pivnici” Laka je predstavio novi album "Stvorenje". Na albumu se nalazi deset pjesama sa znatno boljom produkcijom u odnosu na ranija muzička ostvarenja harizmatičnog bh. pjevača. Saradnja sa Dinom Šukalom, koji je radio aranžmane pokazala se kao pun pogodak. Ovom prilikom Laka je kratko komentarisao svoj novi album za portal Sarajevo-x.com.

"Skupio sam iskustva s Eurovizije i ovih ostalih koncerata što smo svirali, malo sam dobio rutine i iskustva. Sad sam radio aranžmane sa Dinom Šukalom, pa možda je to pametnije zbog toga", kaže Laka.

Trebati će vremena da zaživi album "Stvorenje", a Laka se nada da će do septembra publika naučiti sve nove pjesme. Kako kaže, singl "Brko" je zaživio tek nakon dva mjeseca.

"Primijetim to kada hodam ulicom. Kada su mi prolaznici počeli vikati – "Hej, Brko", tada sam shvatio da je pjesma prošla kod publike."

Novi album upakovan je u istom muzičkom stilu kao i dosadašnja Lakina ostvarenja.

"Ja se oslonim na ovaj talenat što imam i onda na to čekam da mi dođe. Ne znam ni ja to sad ocijeniti, trebam dati CD nekom muzičkom kritičaru da presluša pa da mi kaže šta misli."

Laka i Mirela će ovog ljeta nastupati u Goraždu na Festivalu prijateljstva i u sarajevskom Domu mladih na zatvaranju “Sarajevo Film Festivala” 31. jula.