Muzika
3

Natali Dizdar snimila novi spot za pjesmu "Iluzionist"

Klix.ba
Hrvatska pop pjevačica Natali Dizdar snimila je novi spot za pjesmu "Iluzionist" koja je postala hit na radio stanicama. Režiju spota radio je njen brat Filip Dizdar .

"U pjesmama uvijek poistovjećujem neka svoja iskustva, neki trenutak u životu pa je tako i u ovoj pjesmi za koje je stihove napisao pjesnik Dejan Aleksić ujedno i dobitnik nagrade Riste Ratkovića u Bijelom polju 2014. godine. S Filipom je zabavno raditi jer je pozitivan, opušten i dobro organiziran. Ono što mi je važno to je da prihvaća i neke moje sugestije, ali i ima jasnu ideju onoga što želi. Nakon što smo odradili nekoliko photoshootinga zajedno drago mi je da se naša suradnja proširila i da smo i u poslu jako dobar tim", rekla je Natali.

Snimanje spota je proteklo i odličnom raspoloženju. Sniman je u starom kinu u Dugom selu, a sama priča spota se odvija u pozadini i potrebno je pratiti detalje da bi je otkrili.

"Za potrebe spota Natali je izvela i nekoliko iluzija na pozornici, no ne bih htio previše otkrivati. Pred kraj snimanja nam je ponestalo vremena pa smo se odlučili za improvizaciju nastupa gdje je Natali pjevala i plesala bez mikrofona. Atmosfera na snimanju je bila ležerna uz puno zafrkancije i na kraju su upravo ti kadrovi među najboljima jer prikazuju Natali u malo drugačijem svjetlu od onog na kojeg smo navikli", rekao je Filip.

Natali Dizdar završila je više nego uspješnu 2014. godinu novim singlom "Iluzionist". Uz Vladimira Mirčeta, svog dugogodišnjeg saradnika, lijepa Natali ovog puta se okušala i kao koautorica aranžmana, ali i kao autorica muzike, što je za nju poseban osjećaj.

Producentski tim "Iluzionista" su Pavle Miholjević i Jura Ferina.

Iza Natali Dizdar već je 10 godina karijere, a ovu okruglu godišnjicu ova izuzetna pjevačica proslavila je brojnim koncertima u Dubrovniku, Varaždinu, Šibeniku, Zagrebu, Puli i Zadru. Dosad je objavila dva studijska albuma "Natali Dizdar" i "Pronađi put"” te live album i DVD iz Zagrebačkog kazališta mladih. Dobitnica je prestižnih nagrada kao što su Porin (Porin za debitanticu godine, vokalna suradnja sa Darkom Rundekom i te Dvd ZKM live), Zlatna kugla, Večernjakova ruža i Davorin.

Surađivala je s eminentnim hrvatskim glazbenicima uključujući Arsena Dedića, autora velikog hita 'Zamijenit ću te gorim', Dina Šarana autora pjesama "Stranac", "Ne pitaj", "Zašto bih ti rekla to" i "Grijeh" , Darka Rundeka, Boška Petrovića, Aleksandra Ljiljka, Sandra Bastiančića , te Coca Mosquita.

Za singl "Grijeh" dobila je i priznanje MTV Double Platinum Award.