Muzika
10

Nas headliner Fresh Island Festivala na Zrću

Klix.ba
"Najsvježiji hip-hop festival" te prvi evropski fest koji će se održati na jednoj hrvatskoj plaži najavljuje veliki val svježine koji će od 05. do 07. jula zapljusnuti hrvatsku najpopularniju plažu Zrće te tako u klubove Papaya i Aquarius dovesti prvi regionalni hip-hop&RnB festival.

Uz prekrasnu Eve, člana i producenta legendarne grupe Cypress Hill, DJ Muggsa, DJ legendu Revolutiona, regionalne kreme izvođača General Wooa, VIP, Struke te Frenkija, Fresh Island najavljuje najveću zvijezdu festivala, svjetsku hip-hop ikonu Nasa!

Nas je poznat po saradnji sa najvećim muzičkim zvijezdama današnjice kao što su Jay-Z, P. Diddy, Lauryn Hill, Demian Marley (sin Boba Marleya), R. Kelly, Alicia Keys, Dr .Dre, The Game, Kanye West, Snoop Dogg, Dj Premier i drugi.

Nas je čak osam puta bio nominiran za prestižnu nagradu Grammy, bio je u braku sa poznatom pjevačicom Kelis, a u četvrtak 05. jula premijerno će nastupiti u regiji kada će službeno otvoriti Fresh Island Festival na New Yorker Live! pozornici u klubu Papaya!