Muzika
345

Nakon šest godina, Edo Maajka ponovo nastupa u rodnom Brčkom

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Jedan od najuticajnijih ex-yu repera, Edo Maajka će nakon šest godina pauze održati koncert u Brčkom.

Organizator njegovog dugo očekivanog nastupa je Europe club & lounge i Urban Distrikt, a nastup će se održati na Gradskim bazenima u Brčkom, petak 15. augusta 2014. sa početkom u 22 sata.

Brčake očekuje osvrt na sve faze karijere Edina Osmića (Edo Maajka), počevši od albuma prvijenca "Slušaj Mater", koji ga je davne 2002. proslavio kao najboljeg debitanta na područjima Hrvatske, BiH, ali i Slovenije, Srbije i Makedonije. Koncert će obilježiti i hitovi sa albuma "No Sikiriki" i "Stigo Ćumur", hvaljenog četvrtog izdanja "Balkansko, a naše", petog "Spomen ploča", do posljednjeg i vjerovatno najžešćeg izdanja, "Štrajk Mozga".

Na koncertu u rodnom gradu Edu će pratiti Frenkie, Baga Sound, Stay Positive, Brčko Beatz i Cap One.

Edin kritički stav prema društvenom stanju i posljedicama rata uobličeni u oštru rimu, zarazne refrene prožete odličnim humorom i teški beatovi učinili su ga ikonom ex-yu hip hop scene.

Kao producent i tekstopisac sarađivao je sa mnogim uticajnim imenima iz svijeta muzike kao što su TBF, Hladno Pivo, Pips Chips i Videoclips, Diyala, Frenkie, Letu Štuke, Skroz, Defence, Sinestet, Dado Topić, Diyala, Studio Morris, Davor Erceg, the Books of knjige, Bolesna Braća, Nered, Stoka, General Woo, Elemental, El Bahattee i mnogm drugima.

Tokom svoje bogate karijere radio je i muziku za film Srđana Vuletića "Ljeto u Zlatnoj Dolini", te za hip hop mjuzikl "Prosjačka Opera" za Tuzlanski teatar. Također, posudio je glas u nekim sinhronizovanim verzijama crtića, kao što su "Legenda o medvjedu", "Ledeno doba 2", "Chicken Little", "Ledeno doba 3".