Koncertne aktivnosti u 2008.
0

Najviše zaradile Madonna i Celine Dion

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slavne pjevačice Madonna i Celine Dion, prema podacima box officea, zabilježile su najveću zaradu u protekloj 2008. od prodatih ulaznica za svoje koncerte.

Dvije dame zajedno su prikupile preko 500 miliona američkih dolara, od čega je Madonna na samo dva nastupa u Sjevernoj Americi skupila 40 posto tog novca, stoji u izvještaju magazina Pollstar, inače najvećeg izvora informacija o koncertnim aktivnostima širom svijeta.

Uprkos turbulencijama u privatnom životu i razvodu od britanskog režisera Guya Ritchieja, Madonna je u 17 koncerata uspjela obezbijediti sumu od 282 miliona dolara. Njena koncertna turneja "Sticky & Sweet" završila je prošlosedmičnim nastupom u Brazilu.

U međuvremenu, 40-godišnja francusko-kanadska diva Celine Dion, poznata po temi iz filma "Titanic" - "My Heart Will Go On", krenula je u 2008. na svoju prvu svjetsku turneju nakon osam godina pauze. Pritom je uspjela zaraditi 237 miliona dolara u 24 zemlje gdje je nastupala.

Među ostalim muzičarima koji su ostvarili značajne zarade od koncerata u godini koja je iza nas su Bon Jovi sa 176,2 miliona, Bruce Springsteen & the E Street Band sa 165,8 miliona, te Stingov bend Police sa 121 milionom američkih dolara.

U novoj godini očekuje se odlična posjećenost turneje Britney Spears koja počinje u martu, a dobro bi mogli proći i U2 i Springsteen.