Šest nominacija
61

Najpopularniji hrvatski reper Vojko V predvodi listu nominiranih za nagradu Porin

Klix.ba
Listu nominiranih za nagradu Porin predvodi trenutno najpopularniji reper u Hrvatskoj, Vojko V, koji je nominiran u 6 kategorija

Vojko V nominiran je u kategorijama Album godine ("Vojko"), Pjesma godine ("Ne može"), Najbolji album klupske muzike, Najbolja muška vokalna izvedba ("Ne može"), Najbolji video (Rino Barbir za spot "Ne može") te Najbolje likovno oblikovanje koje potpisuje Mate Žaja.

Samo jednu nominaciju manje ima muzička diva Josipa Lisac koja je oduševila javnost izdanjem "From Croatia Records studio...u tvojoj duši stanujem" te je zaslužila nominacije u kategorijama Najbolji album pop muzike, Najbolja ženska vokalna izvedba ("Dok razmišljam o nama"), Najbolja produkcija (Goran Martinac), Najbolja snimka (Goran Martinac), dok je s Hladnim pivom za pjesmu "Soundtrack za život" dobila nominaciju za Najbolju vokalnu suradnju.

Goran Bare sa svojim Majkama ima četiri nominacije, a zahvaljujući jednom od najboljih albuma godine, "Nuspojave", koji je nominiran u kategorijama Album godine, Najbolji album rock godine i Najbolje likovno oblikovanje (Daniel Ille), a pjesma "Ljubav krvari" ima nominaciju za Najbolju izvedbu grupe s vokalom.

Najbolji regionalni bend i prošlogodišnji dobitnik Porina, Parni valjak, s albumom "Vrijeme" ima 3 nominacije u kategorijama Album godine i Najbolji album rock muzike te za Najbolju izvedbu grupe s vokalom ("Otkud ti pravo").

Dio liste nominiranih za nagradu Porin su i Pavao Mašić, Radojka Šverko, Antonela Doko, Lana Janjanin, Mia Dimšić i mnogi drugi.