Muzika
0

Na pomolu propast karijere Amy Winehouse

Sarajevo-x.com
Foto: Telegraph
Foto: Telegraph
Pjevačica Amy Winehouse mora se naprezati kako bi pogodila visoke tonove u pjesmama kao što je “Back to Black” zato što su njena pluća uništena emfizemom, upozorio je jedan stručnjak.

Dvadesetčetverogodišnja zvijezda, koja je ovisnica o krek kokainu, pati od neizlječive bolesti pluća u ranoj fazi.

Keith Prowse, predsjednik Britanske fondacije za liječenje bolesti pluća, je izjavio da bi oboljenje moglo označiti kraj njene karijere. “Simptomi su gubljenje daha i naprezanje”, dodao je.

“Pjevačima treba više daha i oni sa emfizemom ne mogu otpjevati visoke tonove koje njihove kolege mogu”, istakao je Prowse.

Prowse je upozorio da se Winehouse neće oporaviti od bolesti i njenih simptoma te da će se oni vremenom samo pogoršati. “Nema ništa što bi se ovog momenta moglo učiniti da ne bude tako”, rekao je.

Otac poznate pjevačice, Mitch Winehouse je otkrio da su doktori živo ilustrovali zdravstveno stanje pjevačice, koja sjedi sa maskom na licu i bori se da udahne. Rekao je da je upozorena da ako se vrati pušenju droga da joj se neće uništiti samo glas nego će je to i ubiti.

Sudeći po glasinama, ona je odlučna da nastupi na koncertu kojim se obilježava 90. rođendan Nelsona Mandele u Glastonburyju ovog vikenda, prenosi Telegraph.