Muzika
10

Na festivalu EXIT za četiri dana više od 185.000 posjetilaca

Klix.ba
(Foto: EXIT )
U nedjelju je završen prvi dio EXIT avanture, a kroz Petrovaradinsku tvrđavu je tokom četiri festivalska dana prošlo preko 185 hiljada posjetilaca. EXIT je završen nastupom grupa Hurts, Suede, Deep Dish, Sabaton, Beogradskog sidikata, Dejan Petrović Big Benda i mnogih drugih.

Subota večer je bila jedan od najposjećenijih dana EXIT-a ikada, a atmosfera je bila tako dobra da je Skrillex odlučio da ostane da zatvori festival.

Otvaranje festivala sa spektakularnim vatrometom nakon čega su na glavnu binu Pet Shop Boys, Stromae koji nas je potpuno oduševio svojim nastupom, nastup Glorie Gaynor, Rudimentala, Damona Albarna i Skrillexa, ali i sastava Hurts posljednje večeri, samo su neki od momenata koji će se dugo pamtiti do sljedećeg jula i 16. EXIT festivala.

Vremena za duži predah nema, jer već sutra počinje Sea Dance Festival koji će od 15. do 17. jula biti održan na jednoj od najljepših plaža Jadrana, Jazu kod Budve.

Preko 20.000 ljudi već je spremno za Sea Dance festival na kojem će nastupiti 123 izvođača napet festivalskih bina. Kapije festivala otvaraju se u utorak u 19 sati, dok će tokom dana dnevne zabave na Dance Paradise, Regge i Latino stageu svakog dana počinjati u 13 sati, i ulaz će biti besplatan.

Morsko izdanje EXITa obilježit će nastupi nekih od najvećih zvijezda današnjice. Prvu večer, nastupit će razigrani Jamiroquai, na čelu sa ekstravagantnim pevačem Jay Kayem.

Zvijezda druge večeri bit će super popularni Example live, autor hita “Changed the Way You Kiss Me”, koji će na Jazu ekskluzivno predstaviti i svoj novi album. Festival će u furioznom ritmu zatvoriti Underworld, jedan od najvećih sastava u historiji elektronske muzike.

Pored navedenih, na festivalu će nastupiti i druge svjetske i regionalne zvijezde kao što su Klingande, Juan Atkins, Timo Maas, Roger Sanchez, Patife, Mirk Knight, Bad Copy, Darkwood Dub, Eddy Temple-Morris, Eyesburn, Lollobridgida, Kiril Djaikovski ft. TK Wonder i mnogi drugi.