Preminuo u 36. godini
85

Milan Laća Radulović bio je autor brojnih hitova, a napisao je i pjesmu Džejle Ramović

N. O.
Foto: Milan Maričić/Pixsell
Foto: Milan Maričić/Pixsell
Baš kao i njegova majka Marina Tucaković, Milan Laća Radulović pisao je pjesme, a neke od poznatih hitova poput pjesme bh. pjevačice Džejle Ramović "Ruine" - napisao je upravo on.

Radulović je danas pronađen mrtav u Izraelu, izvjestili su srbijanski mediji - što je iznenadilo tamošnju javnost. Njegov otac Aleksandar Radulović Futa kazao je da još uvijek nema konkretnih saznanja, osim da mu je javljeno da je pronađen na ulici.

Laćin život obilježile su dvije tragedije, smrt majke Marine Tucaković, ali i brata Miloša, koji je preminuo 2008. godine.

Radulović je krenuo stopama svoje majke te je pisao tekstove pjesama za brojne izvođače s područja Balkana.

Prvi profesionalni angažman imao je na Severininom albumu "Zdravo, Marijo" iz 2008. godine, ali nije bio potpisan kao autor. Također, napisao je i pjesmu "Fatamorgana" s njenog posljednjeg albuma.

Upravo je pjesmu "Ruine" Džejle Ramović napisao Laća. Ona je ovu pjesmu objavila nakon pobjede u regionalnom muzičkom takmičenju "Zvezde granda".

Također, napisao je i hit "Favorito" kojim se grupa Hurricane istaknula na muzičkoj sceni regije. Nakon ove pjesme njihova karijera je krenula "uzlaznom putanjom" te su bile predstavnice Srbije na Euroviziji 2021. godine.

Navodi se i da je svojoj majci pomagao prilikom pisanja hitova Zdravka Čolića "Ajde idi" te "Sto puta".

Sarađivao je i s Anom Nikolić, Jelenom Karleušom, a napisao je i baladu "Adio Amore" koju je otpjevao Rasta.