U Beču snima novi album
4

Miladin Šobić se vraća na scenu nakon 30 godina

Klix.ba
Miladin Šobić
Miladin Šobić
Miladin Šobić, jedan od najpoznatijih kantautora iz bivše Jugoslavije, odlučio je vratiti se na scenu nakon 30 godina i snimiti novi album.

Šobić se trenutno nalazi u Beču, gdje završava snimanje novog albuma, saznaje Pravda.

Na albumu će se nalaziti šest pjesama sa neobjavljene ploče "Barutana ljubavi" te četiri nove pjesme koje je nedavno komponovao. Na albumu će biti i akustične verzije hitova "Kad bi došla Marija" i "Ašik Ajša".

"Miladin je veoma uzbuđen zbog povratka na scenu i snimanja novih pjesama, jer je to želio sve ove godine, ali su se tek sada za to stekli uslovi. Kada je u studiju u Beču počeo da pjeva prvu pesmu rasplakao se, a i mi ostali sa njim, jer smo znali da je ovo povratak jednog muzičkog velikana na scenu i da su volja i ljubav za muzikom pobjedili sve životne surovosti. Nove Miladinove pjesme bit će savršene i svi jedva čekamo da ih uživo izvede, a postoji mogućnost da se kao specijalni gost pojavi već na ljeto na Budvanskom festivalu", kazao je za Pravdu Šobićev rođak, koji se zajedno s njim nalazi u Beču na snimanju novog albuma legendarnog pjevača.

Šobić je krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih, sa samo dva albuma – "Ožiljak" i "Umjesto gluposti" stekao kultni status među publikom, a posebnom bojom glasa i interpretacijom postao je jedinstvena muzička pojava u tadašnjoj Jugoslaviji.

I danas svi pjevuše njegove pjesme "Ne pokušavaj mjenjat me", "Čudio se meni drugar", "Umjesto gluposti"...