"Zauvijek mlad"
188

Josip Pejaković predvodi motoriste u novom spotu Zone isključenja

Klix.ba
Rock bend Zona isključenja danas je premijerno objavio novi spot za pjesmu "Zauvijek mlad" u kojem se pojavljuje i legendarni glumac Josip Pejaković.

Spot je rađen pod pokroviteljstvom Hayat Productiona i ekipe s kojom je bend i ranije sarađivao na raznim projektima, a snimanje ovog videospota predstavlja nastavak promocije albuma koji je izašao u decembru.

Josipu Pejakoviću inače nije svojstveno da učestvuje u ovakvim projektima, međutim, prepoznao je kvalitet i odlučio ovim mladim momcima pružiti podršku.

"Ideja za angažovanje Josipa Pejakovića mi se javila još kada smo i odabrali pjesmu 'Zauvijek mlad' za spot. Josip je jedna glumačka veličina, gromada, pravi bard bh. glumišta, veliki patriota ove zemlje i stari rocker. Kao takav savršeno se uklapao u koncept poruke 'Zauvijek mlad', jer je i mimo sijedih zadržao mladalačku dušu. Vrlo brzo smo se zapravo dogovorili i bili smo presretni da je pristao da nas podrži", poručili su iz Zone isključena, benda kojeg čine klavijaturista Dženan Hadžović Hadjy, vokal Admir Hurem Atko, basista Senko Borovac Neni, bubnjar Jasmin Bešlija Jasa i gitarista Omar Softić Bole.

Režiser spota je Anis Mujanović, a pjesmu je napisao basista Neni.

Ovo je treći spot nakon ekranizacije pjesama "Vila" i "Moj svijet", a u planu imaju i snimanje videa za naslovnu pjesmu sa albuma "Trenutak, sat, godina".

U narednom periodu svi ljubitelji zvuka Zone isključenja moći će uživati u njihovim svirkama na Festivalu u Goraždu početkom avgusta, te 11. avgusta u Sarajevu na Underground Rock Festu.

Bend se zahvalio garaži Turbo Trade, gdje je sniman spot i MC Rajvosa na saradnji i podršci koji su svojim prisustvom dodatno začinili scenografiju.