Muzika
0

Jose Carreras: Pavarottija niko ne može zamijeniti!

Sarajevo-x.com
Foto Arhiv
Foto Arhiv
"Tri tenora" više nikada neće postojati, jer ne postoji pjevač koji bi mogao zamijeniti Lucijana Pavarottija, izjavio je u četvrtak slavni tenor Jose Carreras.

61-godišnji Španjolac, koji trenutno boravi u Australiji zbog koncertnih obaveza u Sidneyskoj operi, u četvrtak je izjavio za jedne australske novine kako bi ponovno formiranje megapopularnog trija bio čin nepoštovanja prema Pavarottiju, koji je u septembru 2007. godine preminuo od posljedica raka štitne žlijezde u 71. godini života.

"Placido Domingo i ja se slažemo da bi takvo nešto bila izdaja uspomene na Lucijana. Mislim da to ne bi bilo ispravno", objasnio je Carreras, a prenio je Associated Press.

Carrerasu je 1987. godine dijagnosticirana leukemija, ali uspio se izboriti sa ovom teškom bolesti i od 1990. godine nastupao je na koncertima "Tri tenora".

Poznati tenor je također otkrio kako je često boravio u Pavarottijevom domu u Modeni u Italiji, te da su pred njegovu smrt često telefonski razgovarali.

"Bilo je jako važno pokazati mu da je neko, ko je također bolovao od teške bolesti, mogao prevazići sve prepreke i dobiti bitku. To je bila jedina vrsta utjehe koju sam mu mogao pružiti", dodao je Carreras.