Sarajevo Music Stage 2012
0

Izvrsni koncerti u Domu mladih tokom SFF-a

Klix.ba
Sarajevo Music Stage, koji se sada već tradicionalno održava tokom Sarajevo Film Festivala, ove godine će od 06. do 14. jula ugostiti brojne lokalne i regionalne muzičke zvijezde, koje će se pobrinuti za izvrsnu zabavu u kasnim noćnim satima.

Osmo izdanje Sarajevo Music Stagea će obradovati ljubitelje različitih muzičkih žanrova: od sevdaha, preko popa, rocka, pa do punk rocka.

Ljubitelji rocka moći će uživati već prvog dana, u petak, 06. jula, uz nastup čuvene sarajevske grupe Bombaj štampa i energičnog beogradskog benda Vrooom. Drugog dana, u subotu, 07. jula, svoj nastup na Sarajevo Music Stageu imat će doajeni ex-Yu rocka – Bajaga i Instruktori, koji su prošle godine oduševili sarajevsku publiku. Fanove pop melodija će u nedjelju, 08. jula, oduševiti nastup benda Hari Mata Hari, kojeg predvodi legendarni bh. vokalista Hari Varešanović, koji je na muzičkoj sceni prisutan već 25 godina.

Punk rock bend Kultur Shock iz Seattlea, predvođen Srđanom Jevđevićem, poznatijim kao Gino Banana, pobrinut će se za uživanje rockera i punkera u ponedjeljak, 09. jula. Uz nastup Kultur Shocka bit će održan i prvi dvoboj demo bendova u sklopu Programa Jaeger Music Night 2012.

Poznata bh. interpretatorka sevdaha Amira Medunjanin svoj izvrsni repertoar sevdalinki će izvesti u utorak, 10. jula, na koncertu na koji će se moći ući isključivo s pozivnicama. Narednog dana, u srijedu, 11. jula, predviđena je pauza u programu Sarajevo Music Stagea, zbog Dana sjećanja na genocid u Srebrenici.

Velika muzička zvijezda, hrvatski pjevač i muzičar Toni Cetinski, nastupit će pred sarajevskom publikom u četvrtak, 12. jula, te izvesti svoje nezaboravne hitove. U petak, 13. jula, publiku će obradovati koncert hrvatskog pjevača Damira Urbana i njegovog benda 4, uz koje će nastupiti i beogradska grupa Negative.

Konačno, posljednjeg dana Sarajevo Music Stagea, u subotu 14. jula, za fantastičnu završnicu serije koncerata u Domu mladih pobrinut će se Mostar Sevdah Reunion, koji će još jednom napraviti odličnu atmosferu za sami kraj Sarajevo Music Stagea.

Ulaz na sve koncerte bit će slobodan za vlasnike Sarajevo Music Stage pozivnica. Ulaznice za koncerte će biti u slobodnoj prodaji od četvrtka, 05. jula, po jedinstvenoj cijeni od 20 KM, osim za koncert Amire Medunjanin kojem će se moći prisustvovati isključivo uz pozivnicu.

Napominjemo da će svi koncerti, osim nastupa Amire Medunjanin, započinjati tačno u ponoć. Ulaz u Dom mladih će biti otvoren od 22 sata. Na koncert Amire Medunjanin moći će se ući od 21 sat, a koncert će započeti u 22 sata, kako bi bio završen prije ponoći, s obzirom na Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Napominjemo da će, u saradnji sa portalom za grupnu kupovinu ekupon.ba, do četvrtka, 06. jula, svakog radnog dana biti pušten ograničeni broj ulaznica za jedan od koncerata na Sarajevo Music Stageu po cijeni od 10 KM.

Više informacija je dostupno na Facebook stranici Sarajevo Music Stage 2012: https://www.facebook.com/SarajevoMusicStage.