Od 10. - 19. augusta
7

Izabrani polufinalisti 7. Sarajevo Rock Festivala, ove godine takmiče se i tribute bendovi

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Žiri takmičarskog dijela 7. Sarajevo Rock Festivala odabrao je polufinaliiste u tri kategorije. Ovogodišnji festivalski takmičarski dio, pored autorskih i cover bendova, imat će i kategoriju za tribute bendove.

Od velikog broja pristiglih prijava iz svih dijelova Bosne i Hercegovine te Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije, žiri je imao težak zadatak da izabere najbolje bendove po kategorijama.

Takmičarski dio festivala će se održati od 13. do 15. augusta, a finalna noć, kada će se od tri najbolje plasirana benda izabrati pobjednik, je 16. augusta.

Gosti tokom finalne večeri festivala su bend M.O.R.T. iz Sinja te pobjednički bend ovogodišnjeg Pajo Rock Festa i West Herzegovina Fest-a, Splittersi iz Splita.

"Žiri u sastavu Jugo Emir (Letu Štuke), Adnana Šaran (Skroz), Salih Hadžiabdić (Unplugged Plug) i Jasmin Kojić (Prorocks) će imati težak ali 'sladak' zadatak da uz pomoć publike izabere najbolje", poručuju organizatori festivala.

Nagradni fond:

  1. mjesto 1.000 KM
  2. mjesto poklon paket by Printex doo
  1. mjesto ATV tura za pet osoba na Bjelašnici by Polaris BiH & Meet Bosnia

Svi eventi takmičarskog dijela počinju u 21 sat.

Zvanično otvaranje komercijalnog dijela festivala je 10. augusta uz oproštajni koncert sarajevskog benda Unplugged Plug na kojem će nastupiti svi dosadašnji članovi banda te njihovi gosti, a 11. augusta publika će moći uživati u izvedbama zagrebačkog legendarnog sastava Pips Chips & Videoclips. Dan poslije, 12. augusta, je mali predah od rock'n'rolla i tu noć će nastupati Stoposto feat Black Beriz & Katarza, a after je dio programa DJ Kontra.

Zadnji vikend festivala će biti povod za promociju albuma banda Snake Eater, 17. augusta, dok će 18. augusta festival zatvoriti bedn ProRocks.

Karte za Pips Chips & Videoclips 11. augusta mogu se kupiti u caffeu Barometar, clubu Underground i u sistemu pretprodaje karata www.kupikartu.ba po cijeni od 10 KM, dok će na sam dan koncerta karta koštati 15 KM uz besplatno piće dobrodošlice.

Ulaz na ostale događaje je besplatan do 22 sata, a iza 22 sata je 5 KM za komercijalni dio festivala, a 2 KM za događaje od 12. do 16. augusta.

Svi događaji komercijalnog dijela počinju u 22 sata.