"Karnada 2012."
0

I gradonačelnik Alija Behmen kandidat za dobitnika "Karne"

Klix.ba
Foto: A. Panjeta/Klix.ba (Foto: A. P./Klix.ba)
Članovi "Karna": Žestoka konkurencija (Foto: Almir Panjeta/Klix.ba)
Band "Karne" i ove godine organizira manifestaciju "Karnada" na kojoj će rodbini, komšijama i prijateljima dodijeliti nagradu "Karna". Ove godine "Karne" će biti dodijeljene u osam kategorija, s tim da je jedna od njih i "Oduzimanje 'Karne 2011" za one koji je nisu nosili u skladu sa propisanim principima banda.

"Oduzimanjem 'Karne' nekome od prošlogodišnjih dobitnika želimo ovogodišnjim laureatima pokazati da dobijanje 'Karne' od našeg banda nije samo čast, već i velika obaveza, te da nije lako biti nosilac 'Karne'", pojasnio je scenarist i član banda Feđa Isović na press konferenciji organiziranoj povodom najave "Karnade" koja će se održati u subotu u klubu 'Coloseum' u 23 sata. Nakon dodjele "Karna" održaće se koncert banda "Karne".

"Siguran sam da će onima koji ostanu bez 'Karne' poslije svega ostati velika praznina", kazao je glumac i član banda Miraj Grbić. Pojasnili su da je statua koja će biti dodjeljena ovogodišnjim laureatima rad akademskog stolara.

"Bez 'Karne' bi mogli ostati Enes Zlatar Bure i članovi grupe 'Sikter' jer nisu došli na prošlogodišnju dodjelu nagrada, kao i Amra Kapidžić koja isto nije došla zbog obaveza prema djetetu, pa je ispalo da joj je dijete važnije od nas što je nedopustivo", kazao je u šaljivom tonu Isović, dodavši da je reditelj Elmir Jukić jedan od najozbiljnijih kandidata za oduzimanje nagrade jer im je obećao snimiti spot i na kraju ih "izradio". Na svu sreću, naš novinar Almir Panjeta koji je bio među prošlogodišnjim laureatima nije se našao na spisku kandidata za oduzimanje ove nadasve nebitne nagrade.

"Ova nagrada koliko je nebitna, toliko je i nevažna", kazao je kratko o nagradi Grbić, dok je Navojec preuzeo ulogu moderatora i postavljao precizna pitanja sa dubokom pozadinom i jakom porukom. Nakon što su prisutni iscrpili sva pitanja a Navojec insistirao da im novinari postave još pitanja, postavili smo ključno pitanje: "Šta ima?".

"Odlično postavljeno pitanje! Odavno čekamo da nas to neko pita", kazao je Isović, a Navojec je pokazao glumačke sposobnosti - duboko se zamislio, povukao dim cigarete i rasplakao se nad ovim filozofskim i sveobuhvatnim pitanjem.

Među nominiranima u ostalim kategorijama su Bojan Hadžihalilović, Emir Haćimić, Almin Zrno i Davor Pušić u kategoriji "Tehnički doprinos", za "Druđtveno-politički doprinos" nominirani su Alija Behmen, Dževad Bećirević, Igor Kamočaji i Samir Korić. U kategoriji "Za životno djelo" nominirani su Benjamin Isović, Ahmed Burić, Ozren Kebo i Nebojša Nešo Kovačević.

"Karnu" bi za "Novinarsko-marketinški doprinos" mogao dobiti Jasmin Duraković, Dino Bajramović, Ajdin Čolić i Dino Ćatović, a za "Najveće karne među kolegama muzičarima" kandidati su Saša Lošić Loša, Elvis J. Kurtovich, Dado Džihan i Dino Šukalo. Branko Đurić Đuro, Bakir Hadžiomerović, Mustafa Nadarević i Senad Bašić nominirani su u kategoriji "Preko štele", a biće dodijeljene i 'Karne' u kategoriji "Koncertni prostor" u konkurenciji AG kluba Sarajevo, BOK Fest Bjelovar, te sarajevski Dom mladih i Coloseum.

Članovi "Karna" obećavaju dobru zabavu na "Karnadi", a program će voditi Marija Omaljev-Grbić i Moamer Kasumović.