Iz Tuzle
29

Hardcore bend Urban Instinkt objavio novi singl: Poslušajte "Let's Fight"

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Hardcore bend Urban Instinkt iz Tuzle objavio je novu pjesmu pod nazivom "Let's Fight".

Pjesma je snimljena u studiju Cirith Ungol u BiH, a producent pjesme je Dražen Kecman. Video za pjesmu je radio je umjetnik pod imenoom Sarrowarseam.

"Sam tekst pjesme 'Let's Fight' poziva ljude da se izbore za sebe, da dignu glas i da ne budu samo nijemi pasivni posmatrači na nepravdu koja ih okružuje. U svijetu gdje šovinizam, nacionalizam i rasizam je u porastu iz dana u dan vrijeme je da svi uperimo prstom i imenujemo one koji su direktni uzroci za sve ono loše što se događa oko nas", rekao je frontmen benda Mirza Čardžić.

"Zato ne smijemo prešutjeti više ni na jednu nepravdu i vrijeme je da djelujemo, a upravo ova pjesma je naš odgovor na sve to. Ljudi danas misle da kao pojedinci ne mogu promijeniti ništa oko sebe i da njihov glas nije bitan i tu je upravo greška koju svi činimo. Ako svako od nas kao pojedinac učini jednu dobru stvar ili ispravi jednu učinjenu nepravdu na dnevnoj bazi dosta toga sa vremenom se može promjeniti na bolje", dodao je.

Pjesmu su snimili: Mirza Čardžić (vokal i bass), Mirza Halilagić Mita (lead gitara), Ivan Nikić (ritam gitara), Sead Hadžić Sejo (bubnjevi) i Zoran Grbić Zoka (prateći vokali).