Pred više stotina hiljada fanova
1

VIDEO / FatBoy Slim u Japanu izveo i Dubiozin "Balkan Funk"

Sarajevo-x.com
Jedan od najboljih svjetskih party DJ-a, FatBoy Slim, koji 9. jula nastupa na plaži Zrće u Hrvatskoj, u svoj muzički set u Japanu uvrstio je i pjesmu Dubioza kolektiva "Balkan Funk".
Dio "Balkan Funka" možete čuti od 57:47 minute.

Desilo se to na zadnjem Big Beach partyju u Japanu pred više stotina hiljada obožavatelja. Ovo je veliko priznanje bh. bendu koji zadnjih godina ne prestaje oduševljavati publiku širom svijeta te su nezaobilazni izvođač na svakom festivalu u regiji.

Brano Jakubović, član grupe Dubioza kolektiv, bio je oduševljen ovom viješću.

"Jako nam je drago, posebno što je FatBoy Slim i za sve nas u bendu jedan od omiljenih izvođača elektronske muzike. Super je da je ta neka naša za*ebancija našla put do njega i da mu se na kraju svidjela. Sjajno je što će to sigurno čuti stotine hiljada ljudi samo ove godine dok je on na turneji", izjavio je Brano za Sarajevo-x.com.

Inače, inspiraciju za pjesmu "Balkan Funk" u Dubiozi su dobili od FatBoy Slimove numere "Funk Soul Brother".

Na plažu Zrće FatBoy Slim donosi 24-satni spektakl po uzoru na svjetske partyje na plažama Brazila, Australije i Amerike. Organizator očekuje oko 15.000 fanova iz cijelog svijeta i već je najavljeno da će je riječ o godišnjem događanju koje će otvarati party sezonu na plaži Zrće.

Službeni program Big Beach na plaži Zrće počinje u 11:00 sati nastupima pet vrhunskih DJ-a iz regije (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Makedonija), a posjetitelji tokom čitavog dana mogu uživati u bogatoj ponudi plaže Zrće, koja uključuje i bungee-jumping, skijanje na vodi i wakeboarding, razna takmičenja i druge morske aktivnosti. U popodnevnim satima nikako ne treba propustiti svjetski poznate after beach partye koji će se istovremeno odvijati u sva tri kluba, Papayi, Aquariusu i Kalypsu. Na dvije pozornice na plaži nastupit će više od 20 DJ-a koji će ugrijati atmosferu za nastup glavne zvijezde večeri, FatBoy Slima.

Za više informacija o događanju, posjetite www.bigbeach24.com.