Muzika
0

ET pobjednik melodija Mostara 2005.

NINA
Grupa ET sa pjesmom "Noćas umiru stare ljubavi" osvojila je Zlatno sunce Mostara, prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda na 11. međunarodnom festivalu Melodije Mostara 2005. održanom sinoć u dvorani na Bijelom Brijegu.

Prvu nagradu publike dobio je Ivan Mikulić sa pjesmom "Lovac" (A.Šola - M.Buljan – M. Buljan).

Na završnoj večeri nastupila su 24 izvođača od ukupno 36 koliko ih se predstavilo tokom festivala. Većina ovogodišnjih izvođača, među kojima je bio i veliki broj mladih izvođača, bila je iz Bosne i Hercegovine, kao i Hrvatske i Srbije i Crne Gore.

Prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda, drugo mjesto pripalo je Jeleni Jevremović i pjesmi "Deo po deo", a treće grupi IF za pjesmu "Nedostaješ mi". Posebnom nagradom ocjenjivačkog suda nagrađen je Frenki koji je nastupio sa pjesmom "Ne govori mi ništa".

Drugo mjesto, prema glasovima publike, osvojila je Tajna veza i Pupi s pjesmom "Karta bez povratka", dok je treće mjesto pripalo Alki Vuici koja je izvela pjesmu "Badava".

Za najboljeg debitanta ovogodišnjih Melodija proglašena je Matea-Ana Barbarić koja je nastupila s pjesmom "Vjeruj ili ne". Najbolje stihove, prema ocjenama stručnoga ocjenjivačkog suda, imao je Slobodan Mišević koji je ujedno i izveo pjesmu "Nespretan k'o uvijek".

Nagradu dijaspore dobila je Nana za pjesmu "Na mom licu sve se vidi", dok je nagradu za najbolji scenski nastup osvojila Željka Bošnjak koja je nastupila sa pjesmom "Bio si budala". Nagrada za najbolju interpretaciju otišla je u ruke Žanamari za izvedbu pjesme "Duguješ mi".

Završnu večer festivala vodio je Tarik Filipović. Prije takmičarskog dijela Melodija Mostara 2005. nastupila je grupa Feminem s pjesmom "Zovi", dok je posjetioce za vrijeme glasanja zabavljao Ivan Mikulić.