Bh. reperi poput američkih
0

VIDEO / Ensar Bistrivoda Sterma najbolje slaže rime u duelu

Tekst i video: Jasenko Korjenić
Red Bull MC Battle (Foto: Predrag Vučković)
Red Bull MC Battle (Foto: Predrag Vučković)
Šesnaest MC-jeva iz cijele BiH okupilo se sinoć u amfiteatru Doma mladih u Sarajevu, kako bi u borbi "jedan na jedan" odlučili ko je od njih najbolji. Pobjednik je bio Ensar Bistrivoda Sterma iz Sarajeva.

Prethodno je od 50 prijava iz cijele BiH trebalo izabrati samo njih 16, a skoro svi su imali kvalitet za učešće u finalu. Voditelj programa bio je poznati bh. reper Frenkie, battle trackove izvodio je DJ Oli, a u žiriju su bili Edo Maajka, General Woo i DJ Soul.

Takmičenje je bilo jako zanimljivo, što je stalnim skandiranjem potvrdila i publika koja je amfiteatar Doma mladih ispunila do posljednjeg mjesta. Takmičari su morali na samoj pozornici da osmisle tekstove u pratnji battle trackova DJ Olija, što svakako nije nimalo lako. Glavno lice večeri Edo Maajka je izveo dvije pjesme pred finalni dvoboj i time uljepšao događaj na koji se isplatilo doći.

Pobjednik Red Bull MC Battlea je Ensar Bistrivoda Sterma iz Sarajeva. Pored titule najboljeg, koju mu je uručio Edo Maajka, kao nagradu je dobio i snimanje video spota u produkciji produkcijske kuće Yala iz Tuzle, kao i sponzorski poklon parfem Diesel koji nosi slogan Only The Brave.