Muzika
5

Emir & Frozen Camels na Mars Moon 2012 Festivalu

Klix.ba
Rock bend Emir & Frozen Camels će u nedjelju, 3. juna, nastupiti na velikom open air Mars Moon 2012 Festivalu u Slavonskom Brodu.

Ovaj rock festival će se održavati tri dana na plaži Poloj na Savskoj obali, 3 km nizvodno od centra grada, a početak koncerta Emir & Frozen Camels je planiran za 21:30. Osim njih, na ovom popularnom festivalu će nastupiti i druge regionalne rock zvijezde i bendovi kao što su Let 3, Partibrejkersi, Urban & 4, Električni orgazam, Pips, Cips & Videoklips, Svadbas i dr.

Nakon Mars Moon Festa, EFC bend pred sobom ima radno ljeto, tokom kojeg će svirati širom regije. Publika će Emira i ekipu imati priliku gledati i slušati na koncertima u Novom Pazaru, Tuzli, Sisku, Zenici, Goraždu, Prizrenu, Travniku, Dubrovniku, Drvaru, Srebrenici...

Zanimljivo je da su Emir & Frozen Camels pozvani da održe koncert na otvaranju ovogodišnjeg Dokufest filmskog festivala, koji se od 7. jula održava u Prizrenu, na Kosovu.

Osim koncertnih aktivnosti, Emir & Frozen Camels će uskoro objaviti i svoj Best of album na kojem će se naći najpoznatije pjesme sa njihova tri albuma i jedna nova bonus pjesma. Upravo videospot za tu pjesmu će i najaviti ovaj album.