"Ubij Billa"
87

Emina Bajtarević, djevojka "zlatnog glasa" sa Supertalenta, objavila novu pjesmu

I. S.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Bh. pjevačica Emina Bajtarević, koja je svojim "zlatnim" glasom privukla pažnju na Supertalentu, objavila je pjesmu pod nazivom "Ubij Billa".
Poznata je i pod umjetničkim imenom Vimoksha. Napisala je tekst i muziku, a back vokale je otpjevao Gorgon Stone. Violončelo je svirala Emina Ćatović. Spot je sniman u studiju Tripo u Beogradu.

Pjesma je dostupna na svim streaming servisima. Sudeći prema dosadašnjim reakcijama publike, singl je puni pogodak.

"Odlično, moj naklon", "Još jedna divna pjesma", "Genijalno. Ovo ide na repeat", neki su od komentara na YouTubeu.

Vimoksha ima još nekoliko autorskih pjesama, među kojima su: "Nazovi nekog osim dilera", "My Muse", "Odsjaji" i "Pustite mi mir". U Supertalentu je osvojila drugo mjesto, a mnogi smatraju kako je trebala biti pobjednica. Prvi put se u ovom muzičkom takmičenju predstavila 2019. godine.

"Svoju vokalnu inspiraciju sam dugo godina tražila u dvije različite vokalistice, Florence Welch iz britanskog indie pop sastava Florence and The Machine te Lani Del Rey, američkoj zvijezdi mračnih pop balada. Pokušala sam formirati stil pjesama koje pišem po uzoru na zapadnu muzičku scenu, ali zadržati onaj karakterni sevdah naših prostora. To je moguće samo ako vjerujete u ono što pjevate, a Azrina pjesma kojom sam se predstavila je upravo ona za koju mislim da je Johnny Štulić vjerovao dok ju je pjevao, a ako sam ja uspjela da prenesem barem tračak emocije koju ta pjesma nosi, onda sam ja već odnijela jednu malu ličnu pobjedu", rekla je tada u intervjuu za Klix.ba.