Muzika
0

"Elvis Jackson" u Coloseumu

NINA
Grupa Elvis Jackson, vedra i eksplozivna koncertna atrakcija iz Slovenije, nakon uspješnih koncerata po zemljama zapadne i istočne Evrope, ponovno će se predstaviti u Sarajevu, ovaj put u Clubu Coloseum.

Za ovu grupu, koju odlikuje moderna i eksplozivna mješavina ska, reggae, punk i rock muzike, protekla je godina bila vrlo uspješna.

Za njemačku izdavačku kuću Grover-Elmo Rec (www.grover.de) objavili su svoj treći album "Summer Edition", koji se prodaje u svim zemljama Evrope. Promocija albuma započela je prošle godine srednjoevropskom turnejom, koja je nastavljena i ove godine. U okviru turneje Elvis Jackson će održati dva koncerta u Bosni i Hercegovini, jedan u Travniku, drugi u Sarajevu 22. aprila u 22.00.

Do sada je Elvis Jackson nastupao na festivalima širom Evrope, između ostalog na Exitu u Novom Sadu, Dunauinselfestu u Beču, Pohoda festu u Slovačkoj i Rock for people u Češkoj Republici. Do sada su objavili tri albuma i remasterizirano ponovno izdanje prvog albuma, održali su preko 500 koncerta, sudjelovali na više kompilacija, te osvojili nekoliko muzičkih nagrada.