Muzika
7

Električni orgazam objavio album "Puštaj muziku!" samo na vinilu

Klix.ba
Električni orgazam objavio je samo na vinilu živi album "Puštaj muziku!", koji je snimljen u decembru prošle godine u Domu omladine Beograda, gdje je bend koncertno proslavljao 35 godina postojanja. Izdavač je Long Play.

"Puštaj muziku" donosi živa izvođenja deset pjesama - od "Vi" sa početka karijere, preko kasnijih hitova "Ja sam težak kako konj" i "Kako bubanj kaže", do singla novijeg datuma "Bio sam loš" - što je zabilježeno 27. decembra 2015. godine na drugom od dva trijumfalna koncerta u dvorani "Amerikana" DOB-a.

Gitarista i pjevač Srđan Gojković Gile, klavijaturista i pevač Ljuba Đukić, gitarista Branislav Petrović Banana, basista Zoran Radomirović Švaba i bubnjar Blagoje Nedeljković Pače uživo su odsvirali i pjesme sa posljednjeg studijskog albuma "To što vidiš to i jeste" - "Ti to možeš" i "Pokaži mi".

Posebnu draž "Puštaj muziku!" predstavlja zabilježen nastup Gileta i Ljube sa članovima prve postave benda basistkinjom Marinom Vulić i gitaristom Ljubomirom Jovajovićem Jovecom u novotalasnim klasicima "Konobar" i Zlatni papagaj", kao i sa basistom druge postave Jovanom Jovanovićem Grofom u "Pođimo" i "Dokolici".