Muzika
0

Ekrem & Gypsy Groovz u Coloseumu

Sarajevo-x.com
Ekrem Sajdić kao jedan od iskusnijih trubača Balkana, nakon saradnje sa poznatim Duškom Gojkovićem, sa kojim je sarađivao na albumu «Rivers of Happiness», trenutno se oprobava u muzičkim eksperimentima sa muzičarima iz Južnoafričke Republike. Afrički muzičari smatraju se čuvarima tradicije afričkog ''klave'' ritma koji leži u korijenu muzike Mediterana

Ekremov sastav Gypsy Groovz čine vrsni muzičari, a u njihovoj muzici možete pronaći univerzalno objašnjenje života, uvidjeti kako je muzika njihova jedina istinska strast, ali i njihov način čuvanja sjećanja. Gypsy Groovz izabran je za najautentičniji live bend u historiji festivala "Zlatna truba", muzičkog festivala koji se već 41 godinu održava u Guči, u Srbiji.

Kompozicije na albumu "Rivers Of Happiness" odsvirane su u improviziranom stilu i predstavljaju odličnu poslasticu za muzičke gurmane. Ekremu i Gypsy Groovzu pridružio se na snimanju Duško Gojković koji se uklopio u muzički profil orkestra, ostajući pri tome vjeran svom načinu muziciranja.

U muzici Gypsy Groovza možete uočiti vezu sa indijskim ragama, sufijskom muzikom, egipatskim i armenijskim melodijama, turskim, bugarskim i makedonskim stilom, ali i temperament španskog flamenka, te posvećenost istinskim vrijednostima muzike Balkana.

Koncert grupe Ekrem & Gypsy Groovz održat će se u clubu Coloseum u subotu 18. februara s početkom u 22.00.