Trophee Galliano
666

Dvojica sarajevskih profesora na prestižnom svjetskom takmičenju harmonikaša

Dž. L.
Dvojica sarajevskih profesora muzike predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na prestižnom svjetskom takmičenju harmonikaša i muzičara širom svijeta pod nazivom CMA Trophee Mondial De L'accordeon, a koje se ove godine odvija online zbog pandemije.

Harmonikaš Ibrahim Alibegović i pijanista Adis Vuga takmiče se u kategoriji za trofej Richardo Galliano, u organizaciji Svjetske konfederacije harmonikaša.

Ovaj trofej dodjeljuje se u čast slavnom francuskom muzičaru Richardu Gallianu, jednom od najvećih harmonikaša današnjice. Alibegović i Vuga su se na takmičenju predstavili upravo Gallianovom kompozicijom "Tango pour Claude".

S obzirom na to da je takmičenje online, Alibegović i Vuga nam pojašnjavaju da su presudni lajkovi i pregledi na njihovom YouTube videu u kojem su se predstavili. Kako kažu, velika im je čast biti dio ovakvog takmičenja koje je potvrda da rade dobar posao.

Sarajevski profesori, zajedno s ostalim takmičarima, imat će priliku čuti i mišljenje Richarda Galliana o njihovoj izvedbi, a koji će 20. decembra online komentirati sve nastupe. On će zajedno s gostima u žiriju proglasti pobjednika krajem decembra.