Muzika
548

Dugo očekivani koncert grupe S.A.R.S. sedmog novembra u Domu mladih

Klix.ba
S.A.R.S., bend koji puni dvorane i čiji se nastupi pamte po izuzetnoj atmosferi i odličnom provodu, još jednom će posjetiti Sarajevo i to, ovaj put u većem prostoru. Dugo očekivani koncert će se održati 7. novembra u Domu mladih.

Sveže amputirana ruka Satriania ili skraćeno S.A.R.S. je nakon šest godina postojanja i četiri albuma jedan od bendova sa najvećim brojem nastupa za koje se traži karta više.

Njihov zvuk karakterizira širok raspon žanrova; prevladavaju reggae, ska i hip hop, a primjetni su i utjecaji tradicionalne srpske muzike.

Izniman uspjeh na čitavom prostoru bivše Jugoslavije postigli su pjesmom "Buđav lebac" nakon koje su se nizali hitovi "Ratujemo ti i ja", "Ana", "Rakija", kao i "Debeli lad", za koje su snimljeni i spotovi. Drugi album "Perspektiva" sa velikim hitovima "To rade" i "Mir i ljubav" je downloadovan preko 70.000 puta, a bio je nominiran i za MTV Awards – Best Adria Act.

Bend je za singl "Perspektiva" nagrađen i sa MTV Double Platinum Award. Nakon njega, S.A.R.S. producira treći studijski album "Kuća časti" da bi početkom ove godine izašao i četvrti pod nazivom "Ikone pop kulture". Bend ovih dana promovira svoj novi spot za pjesmu "Dane brojim" sa pomenutog izdanja.

Nakon tri uzastopno ispunjene Tvornice Kulture, zakazan je koncert u zagrebačkom Domu sportova što je dovoljan dokaz o kvaliteti i popularnosti ovog izuzetno zanimljivog benda.

Ulaznice za koncert u Sarajevu će biti u prodaji od 7. oktobra i to na na uobičajenim prodajnim mjestima: Plato Skenderija, Ferhadija, Blagajna Bosanskog Kulturnog Centra, te online putem portala kupikartu.ba

Cijene ulaznica: paket 3+1 gratis košta 30 KM. Ukoliko kupujete pojedinačne karte platit ćete 10 KM, a na dan koncerta 12 KM.