Muzika
0

Dubioza Kolektiv učestvuje na EXIT-u

Sarajevo-X
Na ovogodišnjem Exit Noise Summer Festu koji se održava od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, nastupit će i bh. bend Dubioza kolektiv.

Festival Exit održava se od 2001. godine i najveći je festival urbane kulture u regiji koji svake godine privuče na stotine hiljada mladih iz cijele Evrope, a Dubioza kolektiv nastupit će na Tuborg Green Fusion Stageu, jednoj od najpopularnijih scena festivala. U najavnim lecima Exita navodi se kako je riječ o sceni koja predstavlja fuziju zvukova najšireg izbora stilova, od world musica do hard corea.

Tako će Dubioza kolektiv nastupiti na istoj sceni na kojoj će tokom festivala svirati Rambo Amadeus, Obojeni program, Partkibrejkersi, Siddharta i Eyesburn. Nastup je planiran za petak 7. juli, a Green Fusion Stage svake godine okupi više od deset hiljada posjetilaca.

Prije nastupa na Exitu, Dubioza kolektiv će održati koncerte na festivalima u Bratislavi i Popradu u Slovačkoj, a nakon novosadskog nastupa svirat će na šestom Soča Reggae Riversplash festivalu u Sloveniji, Coltranu u Bihaću, dok će ljetnu turneju nastavit koncertima u okviru Te Mikka festivala u Murskoj Soboti, Istria in Reggae festivala u Puli, te Summer Brejk festa u Strelišču u Sloveniji. Za kraj godine Dubioza kolektiv planira turneju po Francuskoj i Italiji.