Video "NewLand"
6

dRUMELODY predstavio novi spot s albuma "Freedom of Imagination"

E. Sk.
Sarajevski bend dRUMELODY s Berinom Tuzlićem na čelu objavio je novi spot za pjesmu "NewLand" s posljednjeg albuma "Freedom of Imagination".

Album "Freedom of Imagination" objavljen je ove jeseni pod markicom "Sarajevo Diska", a distribuciju za hrvatsko tržište na sebe je preuzeo PDV Records.

Single "NewLand" ujedno je i prva pjesma s albuma te kao takva otvara vrata prema narednih deset kompozicija koja stvaraju kolaž različitih elektroničkih žanrova od pop electro breaka, electro noisea, old school beata do duba i micro housea.

"Frekvencija emocionalnog komunicaranja na najmanjem je nivou. Ljudi i biljke veće digitalne dopadljivosti nego prirodne, doseglo je najveći stepen površnosti. Fizičko upravljanje osjećajima je počelo. Osjećaj ukusa, mirisa a danas i dodira, ništa drugo neće donijeti nego tupilo. Inteligencija je na koljenima. Sve su to podsvjesne poruke koje su nam različitim, novim 'online' doktrinama koje ne poznajemo, servirane na meniju za doručak svakog jutra", poručio je Tuzlić.

Pripovjedajući pjesmom i videom, "NewLand" ostavlja jedan zapis vremena u kojem danas živimo.