Muzika
0

Dodijeljene francuske muzičke nagrade

NINA
Britanski boy band Blue pobijedio je U2 u utrci za najveće priznanje francuskih muzičkih nagrada čija se ceremonija održala sinoć u Cannesu.

Na dodjeli NJR Music Awards nastupili su R&B zvijezda Usher i Jennifer Lopez koja je izvela najnoviju pjesmu “Get Right” uz pratnju plesačica odjevenih u školske odore.

Blue su dobili nagradu za najbolju međunarodnu grupu i tu su pobijedili U2 koji su dobili nagradu za poseban doprinos koju je Boni predala supermodel Naomi Campbell. “Nisam iz ove zemlje, ali priznat ću vam nešto – na Azurskoj obali se osjećam kako kod kuće”, rekao je Bono na francuskom.

Maroon 5 su dobili dvije nagrade – najbolji strani izvođač i najbolja strana pjesma. Black Eyed Peas su pokupili nagradu za najbolji strani album. Usher je osvojio nagradu za najboljeg stranog pjevača, a Avrile Lavigne za najbolju stranu pjevačicu.

Dodjelu nagrada inače organizira radio stanica NRJ, a 13 miliona slušalaca je dalo svoje glasove u 13 kategorija – šest na francuskom jeziku, šest na stranom i video godine.