Muzika
0

Dodijeljene "American Music" nagrade

FENA
Na ovogodišnjoj dodjeli "American Music" nagrada, 21. novembra u "Shrine Auditoriumu" u Los Angelesu, "Red Hot Chili Peppers", "Rascal Flatts", "Mary J. Blige" i Kelly Clarkson bili su dvostruki dobitnici na ovoj tradicionalnoj 34. ceremoniji dodjele koju je uživo prenosio "ABC", a domaćin je bio Jimmy Kimmel.

"Red HotChili Peppers" su nagrađeni u kategorijama "najbolji pop/rock band" i "najbolji izvođači alternativne glazbe", "Rascal Flatts" su nagrađeni u kategoriji najbolji country bend, a dobili su i T-Mobile Text-In nagradu gledalaca koji su glasali za vrijeme TV prijenosa.

Black Ead Peas su nagradu primili preko satelitske veze jer su trenutno u Costa Rici. U soul/R&B i rap/hip-hop kategorijama proglašeni su kao najbolja grupa, a dobili su i nagradu za najbolji album "Monkey Business".

[SLIKA]1[/SLIKA]

Bligeova je najbolja pjevačica u kategoriji "soul/rhythm & blues", a nagrađena je i u kategoriji "najbolji soul/rhythm & blues album" za njen The Breakthrough. Clarksonova je najbolja pop/rock pjevačica i najbolji "adult contemporary izvođač".

Između ostalih dobitnici su i Eminem - najbolji muški rap/hip-hop izvođač, Shakira - najbolji latino izvođač, Sean Paul "najbolji pop/rock izvođač", Tobya Keitha i Faith Hill koji su najbolji muški i ženski country izvođači, Jamiea Foxxa koji je najbolji muški R&B izvođač...

Ove godine uživo su nastupili Beyonce, Lionel Richie, Jay-Z, Fall Out Boy, Gwen Stefani, Barry Manilow, Foxx, Pussycat Dolls, Josh Groban, Snow Patrol, Dixie Chicks, John Mayer, Underwood, Blige, Nelly Furtado, Rascal Flatts, Tenacious D dok su Snoop Dogg i Akon nastupili u duetu.