Muzika
0

Dobitnici i gubitnici na dodjeli MTV Video Music Awards

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon što je pomalo bezvoljnim nastupom i novom pjesmom "Gimme More" otvorila ovogodišnju manifestaciju MTV Video Music Awards koja je održana sinoć u Las Vegasu, Britney Spears bila je glavna tema razgovora tokom cijele noći i to u većinu slučajeva ne sa pozitivnim konotacijama.

Bezvoljni nastup Britney Spears kolumnistica AP-a, Sandy Cohen okarakterisala je sramnim i bezvoljnim i naglasila da je Britney vjerovatno zaboravila pjevati pa čak i na playback jer je u nekoliko navrata pjevačica zaboravila otvarati usta i pratiti tekst pjesme. Nakon njenog nastupa, komičarka Sarah Silverman koja je i bila domaćin manifestacije, izgovorila je nekoliko neukusnih šala na Britneyin račun pa i na račun njene djece.

No, nakon što se euforija oko nastupa bivše pop princeze smirila, uslijedio je oficijelni dio dodjele – dodjela nagrada.

Sinoćnja dodjela održana je u Las Vegasu u Palms Casinu u kojem je pored Britney, u centru pažnje bila i svađa između bivših Pamelinih ljubavnika Kid Rocka i Tommy Leeja.

Pobjednik cjelokupne manifestacije bio je Justin Timberlake koji je sa sobom odnio četiri trofeje (Quadruple Threat of the Year, Best Direction za video "What goes around…comes around", Best Choreography za video "My Love"). Nakon što je proglašen umjetnikom godine, umjesto da se zahvali fanovima i publici, Justin je govorio o sadržajima na MTV-ju. Naime, Justin smatra da na MTV-ju ima previše showa realnosti, a premalo video spotova.

Nagradu u kraljevskoj disciplini, video godine osvojila je Rihanna za spot "Umbrella".

Najzapaženiji nastup imala je Alicia Keyes koja je predstavila svoju novu pjesmu "No One" i otpjevala cover verziju kompozicije "Freedom“ koju je nekoć izvodio George Michael. Gubitnik večeri, pored Britney, bio je i Kanye West koji nije osvojio nijednu nagradu iako je bio čak pet puta nominovan.

Ostali pobjednici: Monster Single of the Year - Rihanna feat. Jay-Z "Umbrella"; Best Collaboration - Beyoncé feat. Shakira "Beautiful Liar“; Female Artist of the Year – Fergie; Best Group - Fall Out Boy; Best Editing - Gnarls Barkley "Smiley Faces".