Muzika
153

DJ Bobo je prije 15 godina napravio veliki spektakl u Sarajevu

Piše: D. B.
(Foto: AFP)
Poznati švicarski pjevač, tekstopisac, plesač i muzički producent Peter Rene Cipriano Baumann, ili DJ Bobo, na današnji je dan prije 15 godina održao koncert u Sarajevu.

DJ Bobo je 1. aprila 2000. godine u Olimpijskoj dvorani Zetra održao spektakularan koncert. Zvijezda techno dance muzike DJ Bobo je izveo svoj disco show pod nazivom "Magic Mystasia" kojim je započeo evropsku turneju.

Švicarski muzičar je nastupio na trospratnoj sceni sa mnogobrojnim plesačima uz glamuroznu koreografiju i kostimografiju. Tom prilikom je i "letio" iznad publike uz pomoć čelične lijane.

DJ Bobo je objavio 11 albuma i prodao ih u 14 miliona primjeraka. Dosad je snimio 34 singla, a neki od njih su dospjeli na vrh muzičkih listi. Njegov prvi veliki uspjeh je došao sa singlom "Somebody Dance with Me", a potom je objavio singlove "Keep on Dancing", "Take Control", "Everybody", "Let the Dream Come True", "Love Is All Around", "Freedom", "Pray", "What a Feeling" i "Chihuahua".

U karijeri je osvojio brojne nagrade i priznanja, a 2006. godine je postao prvi slavni Švicarac UN-ov ambasador u programu borbe protiv gladi.