Muzika
274

Divanhana ponovo ispunila dušu Zeničana istinskim sevdahom i ljubavlju

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici večeras je održana repriza koncerta bosanskohercegovačkog benda "Divanhana" koji je prije dva dana prvi put održan u Zenici u sklopu koncertne turneje "Zukva".

Velika scena Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici i večeras je, kao i prije dva dana, bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a svi posjetioci imali su priliku uživati u sevdahu koji je trajao više od dva sata.

Sjajna vokalistica benda "Divanhana" Naida Čatić i večeras je svojoj publici ponudila najbolje od sebe, a repertoar i čitav koncert bio je savršeni spoj sevdaha, obrade poznatih sevdalinki i mladosti koja je zračila na velikoj sceni BNP-a.

Repertoar koji je večeras izveden na daskama zeničkog pozorišta identičan je onome od prije dva dana kada je održan prvi od dva koncerta, ali emocije i oduševljenje zeničke publike, koja je zajedno sa Naidom pjevala stihove sevdalinki, bilo je ogromno.

Divanhana je svoju koncertnu turneju koja nosi naziv po novom studijskom albumu "Zukva" započela u Zenici, a narednih mjeseci svoje koncerte će održati i po drugim bh. gradovima.