Muzika
426

Deen: Imali smo premali budžet u odnosu na druge predstavnike

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U sarajevskom Wine baru Brazil upriličeno je druženje sa Fuadom Backovićem Deenom i Dalal Midhat-Talakić, članovima delegacija koja je Bosnu i Hercegovinu predstavljala na ovogodišnjem Eurosongu.

Bh. predstavnici ove godine nisu se uspjeli izboriti za plasman u finalu takmičenja za najbolju pjesmu Evrope. Prema zvaničnim podacima delegaciji koju su činili Deen, Dalal, Jala i Ana Rucner za plasman u finale falilo je samo jedno mjesto. Naime, pjesma "Ljubav je" sa osvojena 104 boda našla se na 11. poziciji prve polufinalne večeri.

Pjevač Fuad Backović Deen rekao je na druženju kako je bh. delegacija imala premali budžet u odnosu na ostale zemlje koje su učestvovale na Eurosongu. On je mišljenja kako budući predstavnici BiH na ovom takmičenju trebaju otvoreno podržavati LGBT populaciju te da je to stvar biznisa.

Pored Deena druženju je prisustvovala i Dalal koja je istakla da je dobro što je BiH ove godine učestvovala na Eurosongu uprkos lošem plasmana. Naime, ona je stava kako je dobro što se u Evropi mogla promovisati BiH i naš jezik.

Druženju nisu prisustvovali Jala i Ana Rucner, a Deen se požalio kako bh. predstavnici nisu imali dovoljno medijske pažnje.

On je već ranije kazao kako oni nisu mogli da iskoriste ono što nudi scena, jer se to sve dodatno plaća. Prisjetio se i 2004. godine kada je predstavljao BiH na Eurosongu sa pjesmom "In the disco" konstatujuću kako to sada više nije takmičenje za najbolju pjesmu već takmičenje u moći, novcu i tehnologiji.