Muzika
34

Clubbing u legendarnom sarajevskom Studiju 1

Klix.ba
U petak, 7. marta u 23 sata, ljubitelji elektronske muzike u Sarajevu će imati priliku da uživaju u izuzetno zanimljivom partiju: naime, u legendarnom Studiju 1 u RTV Domu bit će održan Red Bull Music Academy Clubnight.

Zvijezda večeri bit će poznati britanski producent Paul Dolby a.k.a. Seiji, poznat po suradnji i remiksima za Amy Winehouse, Macy Gray, Soul II Soul, Erykah Badu, Gorillaz, Roisin Murphy... Uz njega će nastupiti i domaće snage MPJ Slo (Kontra), Zlijay a.k.a. Mixmaster Zlee i Audio InFunktion, a za vizuelni ugođaj pobrinut će se Repetitor VJz.

"Jako sam uzbuđen jer prvi put dolazim u Sarajevo i jedva čekam da zasviram i predstavim se publici, naročito sad kad su mi objasnili da se radi o kultnom studiju", poručio je Seiji.

O legendarnom Studiju 1 suvišno je trošiti riječi: u ovom su prostoru snimala najveća muzička imena BiH i bivše Jugoslavije i producirani bezbrojni album koji su obilježili muzičku historiju ovih prostora.

U istom će prostoru istog dana u 17 sati biti održana Red Bull Music Academy radionica, na kojoj će ove godine gostujući predavač biti upravo gost iz Londona. Učesnici radionice će imati slobodan ulaz i na Clubnight, a ulaz je inače 5 KM, uz Red Bull konzumaciju.