Muzika
0

Christina snima novi spot sa Lil' Kim

Klix.ba
Nakon što je pokazala svoje 'borilačke vještine' u ringu u spotu 'Dirrty', Christina Aguilera se zajedno sa Lil' Kim bori s čitavom bandom u spotu za njihovu novu zajedničku pjesmu.

Za njihov novi duet Can't Hold Us Down, Lil' Kim i Christina Aguilera će snimiti spot na ulicama New Yorka u kojem će se one i njihove prijateljice/plesačice suočiti sa bandom tipova u Lower East Sideu. Koncepcija spota izgleda ovako: neki ljigavac će se upucavati Aguileri, pa će ga ona, valjda, prebiti.

Zapravo, režiser spota, modni fotograf David LaChapelle, koji je također režirao i Aguilerin spot Dirrty, kaže da je to zapravo pjesma o ženskoj moći i da se tu zapravo ne radi o pravim udarcima, nego verbalnom textu koji udara ispod pojasa. Christina pjeva: 'Call me a bitch 'cause I speak what's on my mind / Guess it's easier for you to swallow if I sat and smiled.'.

Spot će biti LaChapellova oda osamdesetim godinama. "Radnja spota se dešava jedne vrele noći 1984. godine kada je gradonačelnik bio Ed Koch, kontejnera ponekad nije bilo, a svi su bili na ulici.", kaže LaChapelle, koji je također režirao i spotove Eltona Johna i Mobya. "Ja sam tako odrastao i tako će NY izgledati u ovom spotu, jer sada tako ne izgleda." Onaj isti ljigavac s početka spota će na kraju pasti na koljena, poljubiti Christininu ruku i moliti za oproštaj. Pa da, tako to ide s Christinom...

U spotu će također nastupiti i grupa breakdancera B-Boy Crumbs: "Ja obožavam hip-hop i breakdancing i b-boys i fly girls i sve što ide s tim – i u spotu će biti zaista fantastičnih likova.", govori LaChapelle. Što se tiče Christininog izgleda u spotu, možda je na pomolu nova kontroverzija, još gora nego ona poslije Dirrtya. "Vidjeli ste Dirrty? Ovaj spot ćemo nazvati Dirrtier.", šali se LaChapelle. "Ne, ne želim se ponavljati. Christina izgleda zaista dobro. Moj prijatelj, Jonas Akerlund (također režiser spotova, op.a.), rekao je da je Christina novi Johnny Lydon (pjevač Sex Pistolsa, op.a.), jer je ni za šta nije briga. Ona radi šta hoće. Ne postoji mnogo ljudi koji ne pitaju svog publicista je li nešto u redu ili ne, a veoma je zabavno raditi s takvim ljudima."

Premijera spota je sljedećeg mjeseca, otprilike u vrijeme kad počinje Christinina turneja Justified & Stripped sa Justinom Timberlakeom.