Muzika
0

Britney u središtu novog skandala

NINA
Nakon što je novim singlom "Toxic" i pripadajućim videospotom povratila vodeću poziciju na top listama, Britney Spears ponovo diže veliku medijsku prašinu još kontroverznijim spotom.

Kako javljaju britanski mediji, pod povećalom javnosti došao je najnoviji spot pop dive za pjesmu "Everytime", u kojem pjevačica vrši samoubistvo ispijanjem smrtonosne doze tableta.

Britney će u novom spotu glumiti glamuroznu divu koja se probija prema svom hotelu kroz gomile paparazza, pritom se svađajući sa svojim dečkom. U hotelu dolaze do kulminacije svađe, pri čemu njezin dečko razbija bocu vina. Slijedeća scena prikazuje Britney kako mrtva leži na krevetu, a u kadru pored nje leži rasuta bočica tableta.

Kao što je marketinški tim američke zvijezde vjerojatno i planirao, nakon što je informacija o sadržaju spota procurila u medije, razna roditeljska udruženja oštro su osudila takvo predstavljanje pop muzike na TV-u.

Ta udruženja upozoravaju na sklonost tinejdžera prema imitiranju ponašanja svojih idola, te navode trend porasta samoubistava tabletama nakon nesretne smrti glumice Marilyn Monroe, za koju se smatra da je počinila samoubistvo na isti način način.

Michelle Elliott direktorica grupe roditelja Kidscape izjavila je kako je to apsolutno nečuveno, totalno neodgovorno i potpuno glupo.

"Ako ju samo jedno dijete bude imitiralo u ovome, ona će biti odgovorna. Na šta je mislila?", zapitala se Eliott.