Fantastičan rezultat
0

Bosanke viceprvakinje Svjetskog kupa u Show Dance-u

Sarajevo-x.com
Vanesa Klopić i Lejla Lugavić
Vanesa Klopić i Lejla Lugavić
Članice reprezentacije Bosne i Hercegovine u Show Dance-u Vanesa Klopić i Lejla Lugavić, pod vodstvom trenerice Dine Miraščić, osvojile su drugo mjesto i srebrnu medalju na Svjetskom kupu u Beogradu.

Učešće je uzelo 2.275 takmičara iz raznih dijelova svijeta. Takmičenje je proteklo u organizaciji IDO-a (International Dance Organization) organizacije koja broji više od 60 država članica širom svijeta u saradnji sa SAPO (Srpska Asocijacija Plesnih Organizacija).

Ovaj fantastični rezultat predstavlja uspjeh saradnje dva sportska kluba i to Univerzitetskog plesnog kluba Univerziteta u Tuzli i kluba ritmičko-sportske gimnastike "Sloboda" Tuzla. Bitno je naglasiti da je trener u KRSG "Sloboda" Tuzla Svitlana Nosan Tinjić jedan od glavnih krivaca za odlične rezultate takmičara ova dva kluba na raznim sportskim plesnim takmičenjima. Ukoliko se uzme u obzir da je ovo prvo inostrano plesno takmičenje plesnog para Klopić-Lugavić time je rezultat još i veći.

Također kao član reprezentacije Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju nastupila je i Vanessa Tinjić, pod vodstvom trenerice Melihe Jahić, koja je plasiravši se u četvrtfinale postigla zavidan rezultat. Predstojeće iskušenje za takmičarke ova dva kluba je već u novembru kada će uzeti učešće na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Njemačkoj. S obzirom na ovaj posljednji senzacionalni rezultat sa pravom se može očekivati odličan plasman i na predstojećim takmičenjima.