Muzika
0

Bliži se koncert "Nouvelle Vague" u Domu mladih

Sarajevo-x.com
Ostalo je još samo dva dana do početka koncerta francuske alternativne pop grupe "Nouvelle Vague" u sarajevskom Domu mladih. U petak, 11. decembra u 21 sat počet će njihova turneja kojom promovišu svoj treći album "Nouvelle Vague 3". Podsjećamo vas da je ulaznica za ovaj muzički spektakt u pretprodaji 25, a na dan koncerta 29 KM.

Ulaznice će se prodavati u Galeriji Boris Smoje, pabovima Duke, Korner i Guinness, prodavnici Shoe be do, Platou Skenderije i na drugim lokacijama.

Ne propustite jedinstvenu prilika da uživate u hitovima ovog benda u Sarajevu poznatog po obradama legendarnih muzičara prošlog stoljeća poput Joy Division, The Clash, The Cure, Depeche Mode, Sisters Of Mercy ili The Dead Kennedys.

Bend je 2004. debitovao istoimenim albumom "Nouvelle Vague", a 2006. objavili su nasljednika "Bande Apart", na kojima su na sasvim sebi svojstven i originalan način obradili antologijske pjesme poput "A Forest" (The Cure), "Just Can't Get Enough" (Depeche Mode), "Guns Of Brixton" (The Clash) i "This Is Not A Love Song" (P.I.L).

"Nouvelle Vague" ili "Novi val" čine producenti Marc Collin za klavijaturama, Olivier Libaux za gitarom, te grupa pjevačica.