Muzika
51

BiH poslala preliminarnu prijavu za učešće na Eurosongu

Klix.ba
Radio-televizija BiH, kao punopravna članica Evropske unije javnih emitera, poslala je preliminarnu prijavu za učešće na ovogodišnjem Eurosongu u Štokholmu.

Bosna i Hercegovina napokon bi mogla učestvovati na Eurosongu nakon višegodišnje pauze i nastupa Maye Sar u Bakuu u Azerbejdžanu 2012. godine.

Kako su nam potvrdili iz Radio-televizije BiH, generalni direktor Belmin Karamehmedović poslao je preliminarnu prijavu EBU-u.

"Prema pravilima takmičenja za pjesmu Eurosonga, javni emiteri članice EBU-a su dužni da do danas pošalju preliminarnu prijavu. Do 10. oktobra je period do kada sve prijavljene radio-televizije i i sve zemlje mogu da se povuku ili da ostanu u takmičenju", kazao je za Klix.ba Dejan Kukrić dugogodišnji šef Delegacije BiH na Eurosongu.

Iz Radio-televizije BiH su nam potvrdili da ova preliminarna prijava ne mora značiti učešće naše zemlje na Eurosongu koji će se ove godine održati Štokholmu.

"Ja bih volio da se vratimo, ali to ne zavisi od mene niti mojih želja. Do 10. oktobra ćemo znati da li će se BHRT vratiti na Eurosong ili ne", dodao je Kukrić.