Muzika
185

BHRT: Almir Ajanović je povrijedio nekoliko osoba na Vlašiću, uskoro odluka o učešću na Eurosongu

Klix.ba
Lejla Babović, šefica bosanskohercegovačke delegacije na Eurosongu 2016., potvrdila je za Klix.ba kako se u vlašićkom restoranu sinoć desilo nasilničko ponašanje u kojem su povrijeđene određene osobe, te kako čekaju zvanične informacije nadležnih organa da bi se saznalo više o sudbini odlaska BiH na ovogodišnji Eurosong.

Nakon razgovora sa Dalal Midhat-Talakić, Fuadom Backovićem Deenom i Anom Rucner o incidentu Babović je istakla da je bh. Eurosong tim u kontaktu sa Evropskom radiodifuznom unijom (EBU), te da će u skladu sa tim donijeti odluku.

"Desilo se nasilničko ponašanje u kojem su povrijeđene određene osobe i mi sad razmatramo cjelokupnu situaciju", kazala je Babović za Klix.ba i dodala kako večeras izvođači počinju intenzivne koreografsko-pjevačke probe u studiju BHRT-a.

Na upit o tome da li postoje neke sankcije u kontekstu incidenata među predstavnicima Eurosonga, Babović je kazala:

"Ovo je već interna stvar između BHRT-a i tima koji radi, ali ukoliko ovakvi incidenti potpadaju pod prekršaj ili krivična djela, onda je to posao za krivične organe. U svakom slučaju, neko ko ima prekršajnu ili krivičnu prijavu sigurno ne može biti član ekipe koja ide na Eurosong".

Podsjećamo, sinoć je u restoranu Eko Fis na Vlašiću došlo do incidenta u kojem je Almir Ajanović, autor pjesme "Ljubav je", s kojom bi BiH trebala biti predstavljena na Eurosongu, fizički napao nekoliko osoba, među kojima su Dalal Midhat Talakić, Jasmin Fazlić i pjevač Šaćir Ameti koji se slučajno zatekao za istim stolom, a koji je zadobio povrede glave nakon što ga je Ajanović pogodio flašom u glavu.

Fuad Backović Deen i Jasmin Fazlić Jala na svojim su Facebook profilima napisali kako su dobro i kako je sve uredu, te kako nisu "pretučeni i isječeni", aludirajući na komentare na pojedinim bh. medijima koji su "preuveličali situaciju".

S druge strane, pjevač Šaćir Ameti za Klix.ba je ispričao kako je došlo do velikog incidenta u kojem je skoro izgubio oko, te kako planira tužiti Almira Ajanovića za fizički napad.