Muzika
4

Besplatno preuzmite novi album Zabranjenog pušenja - "Radovi na cesti"

Grupa Zabranjeno pušenje objavila je novi album - "Radovi na cesti" i možete ga besplatno preuzeti preko portala Klix.ba.
Album "Radovi na cesti" najavili su singlovi "Boško i Admira" i "Ti voliš sapunice", koji su ostvarili veliki uspjeh.

"'Radovi na cesti' je projekt koji smo radili sa dodatnom ozbiljnošću i koncentracijom, budući da se radi o jubileju. Otprilike u ovo vrijeme 1984. smo počeli snimati i naš prvi profesionalni snimak, "Das ist Walter", u studiju kod Paše, i ušli u tu neku ligu profesionalaca. Kada počneš snimati u profesionalnom studiju stavljaš sebe na draft za ulazak u tu ligu gdje su Bijelo dugme, Azra, Riblja čorba... Već 30 godina se mi održavamo u tome, a ovaj album bi nam trebao biti kamen međaš u karijeri. Deset LP-ja je na našem prostoru lijep uspjeh. Malo toga kod nas traje toliko vremena, a vremena nikad nisu bila naklonjena ovoj vrsti muzike ni ovakvom načinu mišljenja i rada. Ista ekipa radi već 10 godina, od albuma "Hodi da ti čiko nešto da", te nije bilo nekih velikih promjena u radu. Nismo imali ni nekih gostiju. Joksimovića i Karleušu ćemo ostaviti za sljedeći put", kazao je za Klix.ba Sejo Sexon, frontmen grupe Zabranjeno pušenje.

Album besplatno možete preuzeti na zvaničnoj stranici benda Zabranjeno-pusenje.com.

"Budući da se radi o jubilarnom albumu, velika je odgovornost i pritisak, ali mislim da smo uradili pravu stvar i da ćemo opravdati očekivanja naše publike, koja je bila uz nas sve ove godine", istakao je Sexon.

Uživajte u novim pjesmama Zabranjenog pušenja.