Jaeger Music Night 2011.
0

Beogradski bend Negativ u Banjoj Luci

Sarajevo-x.com
Drugo polufinale programa Jaeger Music Night 2011. bit će održano u petak 14. oktobra u klubu DFK u Banjoj Luci. U ovom muzičkom duelu snage će odmjeriti preostala dva polufinalista, bendovi Urban Instinkt i Hetrem.

Nastup poznatog beogradskog rock benda Partibrejkers odgođen je zbog opravdanih, zdravstvenih razloga, pa će stoga specijalni gosti drugog polufinala Jaeger Music Nighta 2011. biti izvrsna beogradska pop rock grupa Negativ. Ulaz na ovaj događaj, koji počinje u 21 sat, je besplatan.

I tokom drugog polufinalnog muzičkog okršaja u sklopu Jaeger Music Nighta 2011. publika će za polufinaliste moći glasati na samom koncertu, ali i putem SMS poruka, te na web siteu www.jaegermusicnight.ba.

Glasanje putem SMS-a i na web siteu www.jaegermusicnight.ba bit će otvoreno dvije sedmice nakon koncerta, do 28. oktobra. Pobjednik duela i bend koji će proći u naredni krug programa bit će ona grupa koja osvoji najviše glasova u barem dvije od tri kategorije glasanja.

Bend Urban Instikt postoji od 2000, kada su objavili pjesmu Ulica je zlo. S radom su prestali 2005. godine, da bi se 2008. ponovo okupili i počeli sa stvaranjem novih pjesama, ne odustajući od prepoznatljivog hip-hop hard core stila. Članovi benda su Alija Mrkonjić (vokal), Mirza Čardžić (bass i vokal), Ademir Zukanović (gitara) i Goran Ligić (bubanj).

Hetrem je thrash metal bend iz Širokog Brijega, nastao 2007, koji je isprva svirao obrade pjesama popularnih rock i metal bendova, nakon čega su počeli izvoditi vlastite, autorske pjesme. Postavu benda čine Filip Musa (vokal i gitara), Berislav Arapović (gitara), Denis Leko (bubanj) i Eugen Marić (bas).

U okviru prvog polufinala programa Jaeger Music Night 2011, koje je održano 26. augusta u klubu Flamingo u Širokom Brijegu, snage su odmjerili bendovi Polaroid Trip iz Sarajeva i Naksut Vesert iz Zenice. Bend Polaroid Trip osvojio je najviše glasova, te prvi ušao u finale programa Jaeger Music Night 2011.

I ove godine pobjednicima Jaeger Music Nighta bit će obezbijeđeno snimanje prvog albuma, a nagrade su predviđene i za drugoplasirani bend, kao i za onaj bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa.

Sve dodatne informacije o programu Jaeger Music Night možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba.