Muzika
0

Barbara Streisand nakon dvanaest godina na turneji u humanitarne svrhe

FENA
Pjevačica Barbara Streisand najavila je svoju prvu američku turneju od 1994. godine i planira održati dvadest koncerata radi prikupljanja novca u humanitarne svrhe.

Proslavljena umjetnica i dvostruka dobitnica Oskara će nakon dvanaest godina pnovo zapjevati, a novac će dati za borbu protiv klimatskih promjena i Bushove politike.

U povodu toga Barbara je izjavila: "Sve hitnija potreba za privatnom podrškom građana u borbi protiv opasnih klimatskih promjena, zajedno s pitanjima obrazovanja i zdravstva primarni su razlozi za moju odluku da ponovo krenem na turneju.To će mi omogućiti da usmjerim novac i pozornost na pitanja do kojih mi je uistinu stalo".

Jedan od glavnih ciljeva te kampanje je politika predsjednika Georgea W. Busha, koji odbija potpisati Sporazum iz Kjota i pridružiti se multilateralnim naporima za zaustavljanje globalnog zagrijavanja i opasnih klimatskih promjena, kao njegovih posljedica.

Barbara Streisand ima 64 godine i dobitnica je dva filmska "Oskara" za najbolju glumicu i najbolju pjesmu 1969. i 1977., te niza prestižnih muzičkih nagrada "Grammy", uključujući i "Grammy" za životno djelo 1995 godine.