Muzika
32

Banja Luka: Sutra cjelodnevni koncert na Banj brdu uz besplatan prevoz

Piše: E. B.
Banjalučane ovog vikenda očekuje pravo malo rokenrol čudo u prirodi, jer će u subotu, 28. maja, na Banj brdu (Šehitlucima) moći prisustvovati cjelodnevnom koncertu koji organizuje Pley Team uz podršku kompanije Molson Cors.

Ime ovog događaja "Budi dio prirode, slušaj domaće" jasno ukazuje na želju za očuvanjem prirode i domaće scene, a na njemu će učestvovati grupe: Balkan Express, Alexandria, Sopot, Brutal protest, Tupas mene, Shanghai Street Fight i Lady D. Za humor su zaduženi momci iz AKT Alija Sirotanović, a DJ Filip će puštati muziku na after partyju.

Osim svirke bit će organizovan i fitness program za djecu i odrasle.

Koncert se trebao desiti u aprilu, ali je zbog lošeg vremena odgođen za posljednju subotu mjeseca maja.

Oduševljenje muzičara

Banjalučki muzičari su jedva čekali dolazak ovog vikenda i zdušno su podržali ideju projekta da na izuzetan način predstave muzičku scenu grada na Vrbasu, ali i da skrenu pažnju na očuvanje prirode i njenih ljepota.

"Generalno, ovo je super ideja. Smatram da je koncert veoma bitan za naš grad, bendove i publiku. Bitna stvar je i druženje s ekipom iz drugih bendova", izjavio je za Klix.ba gitarista benda Tupas mene Dragan Moconja, ne krijući zadovoljstvo, i najavio malo scensko iznenađenje na bini.

On je kazao da će na koncertu odsvirati šest autorskih pjesama koje većina publike prije nije bila u prilici čuti.

Oduševljenje nije krio ni Deni Karalić, saksofonista benda Brutal protest koji je rekao da ga veseli sve vezano za ovaj koncert, ali da je naročito zadovoljan vremenskom prognozom, jer je najavljeno da će na dan koncerta biti sunčano.

"Čuo sam da će to biti najvreliji dan u godini i iskren da budem veselim se suncu i svakom druženju u prirodi. Naravno, jedva čekam da se desi svirka", rekao je Deni.

Organizovan besplatan prevoz

Oni koji budu htjeli posjetiti ova događaj, a nemaju dovoljno kondicije da se pješke popnu do spomenika na Banj brdu, imat će besplatan prevoz autobusom. Prva besplatna vožnja kreće u 11:30 od gradske pošte u centru grada do restorana Novak. Nakon toga istom linijom autobus će kretati na svaki sat vremena.

Organizator koncerta Play Team poručuje da ovim svojstvenim događajem želi poslati poruku da svi trebamo čuvati prirodu, razvijati lokalnu zajednicu, promovisati zdrave stilove života i podržati domaću muzičku scenu.

"Izuzetno nam je drago što smo dio ove pozitivne društveno odgovorne akcije koja doprinosi unapređenju životne sredine, kulture, umjetnosti i sporta grada Banje Luke", poručuje organizator manifestacije.