Muzika
170

Band Combat 2015: Jenny Violinski & Lounge Beat treba podršku bh. javnosti

Piše: E. M.
Jenny Violinski & Lounge Beat
Jenny Violinski & Lounge Beat
Zenički bend Jenny Violinski & Lounge Beat jedini je u konkurenciji za prvo mjesto iz Bosne i Hercegovine na takmičenju autorskih pjesama koje su omogućili SAE institut iz Beograda i hrvatski RollingStone Magazine, a da bi ostvarili svoj cilj i osvojili nastup na EXIT festivalu potrebna im je pomoć publike.

Bend Jenny Violinski & Lounge Beat nastao je 2012. godine, a od početka se ističe po sviranju ambijentalne muzike u kojoj je ostavljeno dosta prostora za improvizaciju i iznošenje novih ideja. U svom repertoaru obrada do sada su koristili jazz, funk, regge i blues pjesme koje su izmamile interesovanje javnosti.

"S obzirom na to da smo se najviše opredijelili za autorski rad, nedavno smo snimili svoju prvu pjesmu 'Sjećanja'. Uradili smo spot za tu pjesmu i na takmičenje se prijavili iz zabave i znatiželje, a mjesec dana nakon toga smo dobili e-mail sa porukom da smo ušli među deset finalista i sada samo glasanje odlučuje ko će biti pobjednik", istakli su iz ovog zeničkog benda.

Do sada nisu učestvovali u sličnim takmičenjima, a glavna nagrada na ovom takmičenju je snimanje albuma, nastup na EXIT festivalu te promocija na MTV adriji i u RollingStone Magazinu.

Jenny Violinski & Lounge Beat trenutno se nalazi na drugoj poziciji sa 1.166 glasova, a stanje na listi takmičara se mijenja iz dana u dan. Za zenički bend možete glasati klikom na ovaj link, nakon čega je potrebno da lajkate njihov bend i potvrdite svoj glas, a glasanje traje do kraja mjeseca maja.