Večeras u polufinalu
3

Američki reper Flo Rida pridružit će se predstavnici San Marina na sceni Eurosonga

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Američki reper Flo Rida pojavit će se na večerašnjem drugom polufinalu Eurosonga, a zajedno s predstavnicom San Marina Senhit će izvesti pjesmu "Adrenalina".
Iako je pjesma prvobitno objavljena kao duet, publika nije očekivala da će se reper zaista pojaviti u Rotterdamu. Međutim, tokom svog boravka u Nizozemskoj Senhit je, noseći njegove slike za vrijeme proba, dala naslutiti da će Flo Rida ipak prisustvovati nastupima u Ahoy areni.

Ono što je dodatno zbunilo gledaoce ovog takmičenja jeste pojava zamjenskog repera koji je sa Senhit izvodio pjesmu na probama.

Međutim, jučer je pjevačica objavom na Twitteru potvrdila da je reper stigao u Rotterdam, a kasnije je pojasnila da su još u martu donijeli odluku da joj se pridruži na evrovizijskoj sceni.

"Veoma sam sretna što je tu sa mnom kako bismo izveli 'Adrenalinu'. Mi smo spremni!", kazala je Senhit.

Reper je nakon dolaska u Rotterdam u utorak ujutro kazao kako je "tako dobar osjećaj vratiti se u Evropu nakon toliko vremena" i da je vrlo zahvalan što može nastupiti na jednoj od većih svjetskih pozornica.

Senhit i Flo Rida će otvoriti večerašnje polufinale, a za plasman u finale takmičit će se s još 16 zemalja.

Ranije ove godine Flo Rida je za Radio 1 Newsbeat rekao da nije imao predznanja o takmičenju kada ga je predstavnica San Marina kontaktirala, što ga nije spriječilo da prihvati saradnju.